Sunday, 28 August 2016

5 TIPS PEMBELAJARAN YANG BERKESAN


5 TIPS PEMBELAJARAN YANG BERKESAN


1. Sentiasa Menghadiri Kelas

Jangan sesekali ponteng kelas. Setiap ilmu yang guru berikan adalah sangat penting dan bermanfaat. Ingat ! Jangan sesekali kecewakan ibu bapa! Ibu bapa banyak mengeluarkan duit untuk anda belajar.  


2. Mengatur Masa

Masa ialah amat penting kepada manusia. Rancanglah sebaiknya jam mengikut kemampuan anda untuk belajar dalam sehari dan lakukan latihan secara konsisten. Ia dapat membantu memberikan keputusan yang lebih baik dalam peperiksaan.


3. Banyak Bertanya

Banyak bertanya kepada guru jika anda tidak faham. Jangan malu bertanya, nanti sesat jalan ! Ingat ! Guru suka melihat pelajar yang berusaha dan pelajar yang proaktif di sekolah.


4. Buat Nota Ringkas

Semasa mengulangkaji pelajaran, jangan lupa untuk lakukan nota ringkas. Dengan berbuat demikian, anda mudah mengingati dan faham. **Note: Gunakan pen warna warni di dalam nota ringkas, "highlight" kan kata kunci penting. Ia dapat membantu anda dalam mudah menghafal nota ringkas.


5. Dapatkan Tidur yang Mencukupi

Rehat yang mencukupi diantara 6-7 jam semalaman dapat membantu memberikan kesan kepada prestasi pembelajaran anda. Tahukah anda, apabila anda dapat rehat yang secukupnya, otak akan menguatkan lagi pengetahuan yang anda telah pelajari.   


Apakah PelajarBijak?


PelajarBijak bukan sahaja portal tapi Sistem Pintar Pertama  yang mempermudahkan proses kecemerlangan pelajar.


PelajarBijak adalah satu sistem atas talian online dan ini yang kami berikan

  • Menyediakan jadual waktu setiap har kepada pelajar.
  • Pemantauan mudah kepada ibu bapa dalam memantau akademik anak.
  • Ibu bapa tahu kelemahan  anak secara terperinci dalam topik subjek.
Nak hadiah menarik dari PelajarBijak? Sahut Cabaran 45 Hari Pecutan Akhir SPM 2016 Bersama PelajarBijak dan anda berpeluang menangi pelbagai hadiah lumayan. 

  


Saturday, 27 August 2016

Cabran 45 Hari Pecutan Akhir SPM 2016 bersama PelajarBijak



SPM dah dekat tapi masih banyak yang belum diulangkaji oleh students. Kini PelajarBijak membuat Pertandingan Cabaran 45 Hari Pecutan Akhir SPM  2016! 

🌟 Bagaimana menyertai cabaran ini?🌟
Penyertaan hanya kepada pelajar SPM sahaja.
1. Dapatkan langganan Sistem Kecemerlangan PelajarBijak.
2. Selesaikan setiap latihan harian yang diberi dalam "Today's Task(s)"
3. Buat lebih banyak aktiviti "exercise" melalui latihan kendiri.

🌟 Hadiah manakah milik anda?🌟
Hadiah Pertama - 1 x Apple iPad
Hadiah Kedua - 1 x Asus ZenPad 8.0
Hadiah Ketiga - 3 x Lenovo K5 Vibe
Hadiah Saguati - 50 x T-Shirt Eskslusif PelajarBijak

**Pemenang dipilih berdasarkan bilangan latihan paling banyak.
**Tarikh cabaran bermula 16 September - 30 Oktober 2016

Jom rakan-rakan sertai sekarang sebelum tamat tempoh cabaran!


  

Monday, 23 May 2016

Kelebihan PelajarBijak kepada ibu bapa dan pelajar

Assalamuailaikum dan selamat petang semua..

Rasa lama pulak PelajarBijak tak update tentang Sistem Pintar No.1 Di Malaysia... Ok harini, PelajarBijak nak beritahu KELEBIHAN PelajarBijak kepada Ibu Bapa dan juga pelajar.. Nak tahu apa kelebihannya?? Ini kami kongsikan kepada anda..





Mudah kan??? Inilah kelebihan-kelebihan yang kami berikan kepada ibubapa dan pelajar pengguna PelajarBijak.

nak tahu lebih lanjut??
Sila ke page Facebook ~ PelajarBijak dan PelajarBijak Testimoni
Website: www.pelajarbijak.my


Saturday, 14 May 2016

Kesan gabungan 3 formula konsep Sistem PelajarBijak

Assalamualaikum.. sihat kah semua?? Alhamdulillah pagi ini kita semua diberi peluang untuk menarik nafas di bumi Allah. Ok hari ini PelajarBijak nak kongsikan apakah kesan 3 formula konsep jika digabungkan bersama?

FORMULA 3 KONSEP GABUNGAN:

RANCANG+ BUAT+ PANTAU = CEMERLANG

Dari gabungan ini, ibu bapa dan pelajar dapat :

  • Pelajar telah disediakan "time table"  setiap hari oleh sistem PelajarBijak
  • Pemantauan mudah kepada ibu bapa untuk memantau anak ulangkaji 
  • Ibu bapa tahu tahap keupayaan anak lebih terperinci didalam topik subjek
  • Ibu bapa tahu tahap pencapaian anak dari masa ke semasa
  • Ibu bapa tahu tahap fokus anak dalam setiap ulangkaji yang dibuat

Inilah Konsep Pintar Pertama yang mempermudahkan proses kecemerlangan pelajar dan juga pemantauan mudah kepada ibu bapa.

Nak tahu apa yang buatkan anda semua lagi terkejut?? Dengan Sistem PelajarBijak, pelajar mampu membuat lebih daripada 18,000 soalan dalam setahun secara santai sahaja!! Inilah kepakaran kami untuk membantu pelajar kearah kecemerlangan. A bukan sekadar impian tetapi jadikan realitikan!

PelajarBijak, Mencipta Kecemerlangan Bersama Pelajar ^_^

"Together with Success"

     

Sunday, 8 May 2016

Sistem Pintar No.1 Di Malaysia



Inilah Sistem Pintar No.1 Di Malaysia.. Sistem pemantauan kecemerlangan kepada pelajar yang berumur 10 hingga 17 tahun.

Masih ada yang tak tahu apakah kegunaan sistem ini dan keistimewaan sistem ini supaya parents diluar sana boleh guna.

Ok, inilah penerangan lanjut tentang PelajarBijak. PelajarBijak ialah satu sistem dimana untuk membantu pelajar dan ibu bapa dalam proses memudahkan kecemerlangan disamping pemantauan jimat masa.

Pelajar telah disediakan jadual belajar setiap hari. Sehari, pelajar hanya diberi 2-4 task untuk diselesaikan dan 1 subjek mempunyai 20 soalan dan hanya memerlukan masa selama 1-1 jam 30 mimit sahaja. Bayangkan anak anda dapat lakukan lebih dari 18, 000 soalan dalam setahun secara santai sahaja.  Pernah tak dengar student mampu buat sebanyak ini?? Semestinya ada tetapi hanya segelintir sahaja. So why not try this sistem untuk anak-anak.. Ini untuk yang terbaik dalam membantu pelajar mencipta kecemerlangan. Contoh seperti gambar di bawah,

PelajarBijak telah sediakan jadual belajar


Apa yang buatkan keunikan produk ini lain dari yang lain?? Sistem Pintar No.1 Di Malaysia ini menampilkan sistem jimat masa kepada parents dimana ibu bapa boleh memantau anak mengulangkaji sepantas 3 minit sebulan sehari. Hanya melihat pada warna sahaja anda sudah tahu anak sudah siapkan latihan atau belum. Warna hijau bermaksud pelajar telah menyiapkan tugasan manakala merah pula anak tidak selesaikan tugasan yang telah diberi. Mudah bukan?? Contoh seperti gambar dibawah,


Pemantauan mudah yang telah disediakan oleh PelajarBijak


Tambahan pula parents boleh tahu dimana tahap kelemahan  anak dengan lebih terperinci! Persoalannya terperinci yang macam mana tu?? Terperinci dari segi satu subjek tu, parents dah tau anak lemah dalam bab apa.. nak tahu macam mana?? ini yang kami bantu ..

Kelemahan topik dalam subjek dapat dikenalpasti dengan lebih mudah

So lepas ni, tiada lagi istilah demam peperiksaan kan kalau dah buat persediaan yang secukupnya? anak sudah cover topik yang lemah untuk tingkatkan prestasi markah. Ia sangat membantu pelajar untuk dalam peperiksaan. 

Ok itulah Keunikan Sistem PelajarBijak yang dapat kami tunjukkan.

Kami yakin akan Sistem PelajarBijak boleh membantu pelajar kerana kami telah menggunakan formula konsep Rancang, Buat dan Pantau. Apakah konsep tersebut??



Konsep Rancang dimana kita tahu kebanyakan pelajar kurang melakukan ulangkaji dan juga ramai yang tidak melakukan ulangkaji secara konsisten kerana tidak ada perancangan yang sitematik. Jadi disini kami iaitu PelajarBijak menyediakan perancangan pintar dalam membantu pelajar melakukan ulangkaji secara lebih sistematik.

Konsep Buat iaitu pelajar buat latihan mengikut senarai yang telah dirancang secara sistematik melalui Sistem PelajarBijak. Latihan disediakan secara berterusan melalui Sistem PelajarBijak dan melalui latihan yang berterusan, pelajar lebih mudah meningkatkan tahap kefahaman mereka.

Konsep Pantau yang seperti kita tahu, pemantauan ibu bapa amatlah penting untuk mengetahui tentang akdemik anak. Disini kami telah menyediakan Konsep pemantauan yang mudah dan jimat masa. Jadi ibu bapa boleh memantau anak walau berjauhan.  

So tunggu apa lagi?? Tak rugi pon mencuba.. kerana ini untuk masa depan anak-anak.. Jom cipta Kecemerlangan bersama PelajarBijak!





Sunday, 1 May 2016

3 Konsep berkesan PelajarBijak


"The best way to predict the future is to create it."  Hahhh.. pernah tak dengar ayat ni? Bagaimana cara terbaik untuk kita predict our future?? mestila dari diri kita sendiri yang menciptanya kan.. So.. macam mana kita nak mencipta kejayaan dengan mudah?? Buntu? Risau? Macam mana nak buat ni tambah peperiksaan nak dekat pulak.. adehhh.. Tolong-tolong..

Jangan risau..PelajarBijak kan ada. PelajarBijak boleh membantu ibu bapa dan juga pelajar diluar sana. Apa yang PelajarBijak lakukan bagi memudahkan proses kecemerlangan pelajar?? haaa... jeng jeng jeng...

 
Inilah 3 Konsep yang telah disediakan oleh PelajarBijak dalam membantu pelajar dan ibu bapa.

Konsep pertama ialah Konsep Rancang dimana pelajar telah dibekalkan jadual belajar. Pelajar hanya perlu jawab mengikut perancangan jadual kami secara konsiten. Sehari hanya  2-4 latihan akan diberikan dan memerlukan masa hanya 1 jam 30 minit sahaja untuk melengkapkan latihan tersebut. YANG PALING MENARIK, SETAHUN HAMPIR 20,000 SOALAN BERJAYA DISELESAIKAN.

Konsep kedua pula ialah Konsep Buat. Apa itu konsep buat? Konsep buat ialah pelajar hanya perlu buat mengikut senarai yang telah dirancang secara sistematik oleh PelajarBijak. Jawapan yang salah dijawab, akan dikeluarkan jawapan betul dengan serta merta  untuk membantu anak-anak supaya tidak jadi "confius".

Konsep ketiga iaitu konsep pantau dimana ibu bapa dapat memantau ulangkaji anak dengan mudah, cepat dan jimat masa. Bagaimana? Hanya melihat pada warna sahaja, anda sudah tahu anak buat ulangkaji atau tidak. Jika latihan berwarna hijau, anak selesaikan tugasan latihan dan jika latihan tersebut berwarna merah, anak tidak menyiapkan tugasan.

3 konsep penting inilah yang dapat membantu ibu bapa dan pelajar di luar sana untuk mengubah ke landasan kecemerlangan bagi mencipta A. Jadi tidak rugi jika anda mencuba untuk anak- anak anda yang dari umur 10 tahun hingga 17 tahun.  

*PelajarBijak Permudahkan Anak Melakukan Tindakan ke Arah Kecemerlangan!

Tuesday, 26 April 2016



Assalamualaikum dan selamat petang semua.. Dah lama PelajarBijak tak post story tentang Sistem Pintar No.1 Di Malaysia ni. So hari ini nak beritahu tentang 5 KELEBIHAN YANG WAJIB IBU BAPA di luar sana kena cuba PelajarBijak .

1) Dapat menjimatkan masa, wang dan tenaga dalam melakukan pemantauan ulangkaji anak.
2) Memudahkan ibu bapa melakukan pemantauan pelajaran anak. Dengan hanya lihat pada warna sahaja anda sudah tahu anak buat latihan atau tidak. Paling best pemantauan ini hanya mengambil masa 3 Minit dalam sebulan dan bukannya sehari!
3) Memudahkan ibu bapa mengenalpasti tahap kelemahan anak dalam topik subjek. Bagaimana?? hanya melihat rekod analisa yang telah disediakan oleh PelajarBijak, anda sudah tahu anak lemah dalam topik apa di dalam subjek.
4) Memudahkan ibu bapa membantu meningkatkan prestasi anak.
5)Memudahkan ibu bapa membuat persediaan untuk peperiksaan anak.  Bila anda sudah tahu anak lemah didalam topik mana, tiada lagi istilah "Demam Peperiksaan". Anak hanya fokus di dalam topik yang perlu diperbaiki sahaja.

Ibu bapa diluar sana jika ada anak dari tahun 4- tingkatan 5 bole cepat-cepat cuba untuk anak masing-masing. Banyak feedback positive yang kami terima daripada pengguna PelajarbBijak

Jom Mencipta Kecemerlangan Bersama PelajarBijak!!